“They paved paradise and put up a parking lot” sjöng Joni Mitchell någon gång under våren 1970. Spolar man fram bandet 48 år så har vi hamnat i en situation där dessa parkeringsplatser är svårare än någonsin att hitta.

Att hitta en ledig parkeringsplats går inte alltid som en dans på rosor, snarare tvärtom visar undersökningar. Speciellt klurigt, av naturliga skäl, är det för de som bor i de större städerna. Statistik visar att den genomsnittliga bilisten spenderar 107 timmar per år på jakt efter att ställa sin bil mellan två vita streck. Tid som kort och gott kan spenderas på mycket roligare saker.

När väl bilen är parkerad och allt är frid och fröjd så är det dags för betalningen av densamma. Här visar samma undersökning att man allt som oftast betalar för mycket sin parkering – i genomsnitt 13 timmar för mycket per år. För att vara så exakt som möjligt.

Lite matnyttigt inför stadskörningen
På SMS Park försöker vi göra parkeringen till en ”piece of cake” i de större städerna, helt enkelt råda bukt på parkeringsproblemet så gott det går. Därför bjuder vi här på ett par tips inför din stundande stadskörningen.

  1. I vår app har vi en karta där man kan hitta parkeringsplatser som ligger i närheten. Detta gör att du i förväg kan planera vart du ska ställa bilen och därmed slippa massa onödig stress.

  2. När du startar din parkering i appen så väljer du en “Planerad sluttid” vilket gör att din parkering avslutas per automatik vid den tidpunkten. Självklart går det att korrigera sluttiden eller avsluta din parkering tidigare = mer pengar till annat sköj.

Lycka till allesammans!