Stockholm är inte bara Sveriges huvudstad, det är även SMS Parks huvudstad sett till antalet områden du kan parkera med vår app – 2000 för att vara exakt. I denna lilla artikel tänkte vi ta tillfället i akt att berätta lite mer om SMS Park i Stockholm. Håll till godo!

Kommuner i Stockholm
Vi har samarbeten med ett gäng härliga kommuner som ligger i Stockholmsområdet. Ett samarbete med en kommun innebär kort och gott att du kan parkera med oss på alla kommunala parkeringsplatser – de flesta med andra ord. Här kommer en go lista på kommuner:

  • Solna Stad
  • Sollentuna Kommun
  • Nacka Kommun
  • Haninge Kommun
  • Danderyds Kommun

I alla dessa kommuner har vi våra instruktionsskyltar vid parkeringsplatsen. Ser du dem så vet du med säkerhet att du kan parkera med SMS Park. Tips: Via appens karta kan du på ett enkelt sätt se vart du kan använda oss i Stockholm.

Stockholms Stad
Sedan något år tillbaka kan du parkera med SMS Park längs gatorna i innerstaden i Stockholm. Här ser dock situationen lite annorlunda ut. Låt oss förklara.

Vi har ett samarbete med Stockholms Stad och deras egna betaltjänst för parkering (Betala P). Detta innebär att du kan parkera på gator och torg i hela Stockholm. I innerstaden har vi dessvärre inga skyltar, via appens karta (se bilden nedan) ser du tydligt vilka områden vi finns på.

Sammanlagt finns det fem stora zoner inom Stockholms stad. I bilden ovan avser hela det röda området zon 2. En liten tumregel är: Ser du Betala P så vet du att du kan parkera med SMS Park. Ta upp appen, öppna kartan, parkera – klart!

Privata parkeringsbolag
Utöver kommuner så har vi även samarbeten med en rad olika privata parkeringsbolag runtomkring hela Stockholm. Exempelvis Q-Park, Europark och Parking partner. Till skillnad från parkeringar i Stockholms stad så visas dessa platser med den lite mer traditionella “P”-symbolen enligt bilden nedan.

På dessa områden har vi i vanlig ordning instruktionsskyltar vid parkeringsplatsen. Ta dock för vana att använda appen för att på bästa sätt se vart du kan använda oss i Stockholm.

Det var allt för oss! Om du skulle känna att du inte fått nog av SMS Park i Stockholm så rekommenderar vi varmt att surfa in på vår hemsida. Där har vi en hel sida dedikerad enbart åt Stockholm. Länk till denna hittar du här: https://smspark.se/om/orter/stockholm/

Tack så mycket och ha det fint!