PRESSMEDDELANDE

30 augusti, 2019: Idag torsdag blev det officiellt att EasyPark Group förvärvar Inteleon AB, företaget bakom den digitala parkeringstjänsten SMS Park. Det betyder att Sverige får en ännu starkare utmanare inom digitala parkeringslösningar, redo att möta tuff konkurrens på den globala marknaden.

Affären blev klar tidigare under veckan, och i nuläget arbetas det för fullt med att få alla bitar på plats.

– Vi har arbetat med det här ett tag och vi är glada för att det äntligen gått i lås. Det här betyder att vi får in ett nytt team med djup kompetens inom digitala parkeringslösningar. Den kompetensen ska vi utnyttja för att ännu snabbare utveckla tjänster som digitaliserar parkeringsbranschen och för att möta konkurrensen på den globala marknaden, säger Johan Birgersson, koncernchef för EasyPark Group.

Förvärvet betyder att Sverige får en stark aktör som kan utmana de amerikanska och kinesiska tungviktarna i den alltmer tekniktunga sektorn.

– Vi insåg tidigt att innovation och teknologi är vägen framåt för branschen och den insikten har gjort oss till ledare på digitala parkeringstjänster i Europa. Nu har de stora techdrakarna insett det och vill in på marknaden. Om vi ska ha ett svenskt bolag som kan fortsätta leda utvecklingen i branschen och stå upp mot dem, så måste vi ut utnyttja vår gemensamma kompetens och arbeta tillsammans. Om vi inte gör det blir det mer utmanande för oss att konkurrera. Förvärvet innebär att vi kan öka vår utvecklingstakt och förstärka vårt gemensamma erbjudande på den globala arenan, vilket i slutändan kommer gynna parkeringsoperatörer och bilister samt göra våra städer ännu smartare, avslutar Birgersson.

EasyPark har gjort sig ett namn som innovatör i branschen, inte bara genom att leverera oöverträffad service för bilister, utan också för företag, städer och parkeringsoperatörer. I tjänsteutbudet finns bland annat parkering och laddning av elbilar, och förra året adderade företaget två nya tjänster: Find & Park som guidar användare till ledig parkering både på gatan och i garage, samt Parking Dashboard som gör det möjligt för städer att analysera och tolka parkeringsdata från olika källor i ett enkelt gränssnitt vilket ger helt nya möjligheter att optimera policybeslut.

 

Om EasyPark Group
Våra prisbelönta digitala tjänster har hjälpt förare att hantera sin parkering sedan 2001. Men det stannar inte där. Med vår teknologi hjälper vi företag, operatörer och kommuner i 15 länder och över 1200 städer med parkeringsadministration, planering och hantering. Vi gör stadslivet enklare – en parkeringsplats i taget. Läs mer på www.easyparkgroup.com